Stucwerk

Stucwerk

Heeft u altijd al van een prachtige moderne en gezellige woning gedroomd? Dan is het een goed idee om de muren in huis van prachtig stucwerk te laten voorzien. Een gestucte muur ziet er modern en egaal uit. U zou deze klus zelf onder handen kunnen nemen, maar het is toch wel fijner om het aan een professional over te laten. Dan bent u namelijk verzekerd van het gewenste resultaat. Op deze pagina wordt aandacht besteedt aan wat stucwerk is, uit welke verschillende soorten u allemaal kunt kiezen, wat de voordelen ervan zijn en wat dit voor de sfeer in uw woning kan betekenen.

Wat wordt er onder stucwerk verstaan?

Stucwerk is een veelgebruikte techniek, waarmee u de muren in uw woning er mooier en strakker uit kunt laten zien. Deze methode kan zowel een decoratieve functie hebben, of functioneel ingezet worden, zodat de muren optimaal voor een andere soort behandeling kunnen worden klaargestoomd. Doordat stucwerk vaak met de hand wordt aangebracht, kan de professionele stukadoor het vaak precies aanbrengen zoals u het voor ogen heeft. Het is belangrijk dat het stucwerk met de juiste materialen en zorg op uw muren wordt aangebracht. Latex Spuiten XXL heeft jarenlange ervaring op dit gebied en helpt u aan het mooiste eindresultaat.

In de praktijk kunt u uit allerlei verschillende varianten kiezen, het ene stucwerk is goedkoper dan het ander, maar dit zegt niet altijd evenveel over de kwaliteit. Vaak dient u in ieder geval te betalen voor de manuren die de stukadoor in het werk steekt en daarnaast betaalt u dan per vierkante meter een bedrag voor het materiaal wat er gebruikt dient te worden. U kunt online opzoeken waar de kosten voor deze klus op uit zullen komen, als u weet hoeveel vierkante meter u precies gestukt wil hebben.

Ervaringen van onze klanten


8,7

Karin Veldhuis

– Rotterdam –

Schilders konden opeens heel snel komen voor buitenschilderwerk. Ze hielpen met alles, werkten heel hard door en waren vriendelijk en beleefd.Spraken goed Engels om voldoende te kunnen communiceren.


9,4

Johan van de Clarks

– Den Haag –

Dit najaar heeft Latex Spuiten XXL namens onze VVE de buitenkant van het pand onder handen genomen. o.a. kozijnen zijn gedaan. Prima prijs, goede service en vooral de kwaliteit is hoog. Aanrader!


8,1

Nelson de Malia

– Amsterdam-

We zijn zeer tevreden! De rustige schilders hebben netjes gewerkt. De punten die nog niet goed waren tijdens de oplevering werden snel en goed opgepakt. Latex Spuiten XXL is zeker aan te raden.

Uit welke soorten kunt u kiezen?

Wist u dat u uit allerlei soorten stucwerk kunt kiezen? Alle soorten hebben hun eigen charme of zijn weer geschikt voor andere doeleinden. Latex Spuiten XXL is gespecialiseerd in latex spuiten. Dit houdt in dat uw muren met verf worden ingespoten, waardoor er een glad eindresultaat ontstaat. U kunt bij deze variant uit elke kleur kiezen die u graag zou willen. Spachtelputz is niet glad, maar laat een kleine korrel op de muren achter. Dit kan soms een beetje scherp zijn, mocht u per ongeluk langs de muur schaven met uw huid. Spuitwerk laat ook een korrel achter maar is veel minder scherp dan spachtelputz.

Verder zou u een plafond of muur meer detail kunnen geven door eerst gipsplaten of gipsen versieringen aan te brengen, voor u dat af laat stuken. Pleisterwerk is glad stucwerk, de muur kunt u zo houden of u zou er ooit nog overheen kunnen verven, mocht u dat graag willen. Spackspuiten laat een grote korrel op de muur of het plafond achter. Deze is helaas erg moeilijk te repareren, mocht er ooit iets kapot aan gaan. Als laatste kunt u ook nog voor buiten stucwerk kiezen, dit is dan altijd gemengd met cement, omdat het tegen alle weersomstandigheden beschermd moet worden.

Wilt u liever een meer natuurlijke variant aanbrengen? Dan is leemstuc daar perfect geschikt voor. Dit is van zand, water en leem gemaakt, waardoor er alleen maar natuurlijke materialen worden gebruikt.

Wat zijn de voordelen van kwalitatief stucwerk?

Op het moment dat u voor prachtig stucwerk in uw woning kiest, geniet u van een aantal fijne voordelen. Kwalitatief stucwerk gaat jaren mee, u investeert dus in de toekomst van uw woning. Verder zijn de meeste beschadigingen of scheurtjes makkelijk en snel te repareren. Kiest u voor stucwerk als versiering? Dan kunt u een unieke stijl in uw woning aanbrengen. Daarnaast is de gladde variant de perfecte ondergrond voor uw muren, mocht u ze ooit nog willen verven.

Wat doet stucwerk voor de sfeer in huis?

Stucwerk zorgt ervoor dat u van de meest strakke muren in huis kunt genieten. Doordat het de muren erg glad maakt en u uit verschillende kleuren kunt kiezen, past stucwerk perfect in woningen met een moderne interieurstijl. Wanneer u een donkerdere kleur in de woning kiest, zorgt het ook nog eens voor meer warmte en gezelligheid in huis. Kies eerst de kleuren voor de basis, zoals de muren, het plafond en de vloer. Wanneer u daar tevreden mee bent, kunt u alle andere meubels en woonaccessoires daarop afstemmen. Een woning ziet er op z’n best uit wanneer het een geheel uitstraalt. Probeer een balans in kleuren en materialen aan te brengen, dit komt uw woning zeker ten goede.

Offerte aanvragen?

Wij nemen graag de tijd om u te helpen. Binnen 24 uur krijgt u antwoord op uw offerteaanvraag.

Call Now Button